Næseblod

En næseblod (også kendt som epistaxis) er en blødning, der stammer fra nasale fossaeNæsehulrum. Det er et almindeligt fænomen, der rammer 60% af befolkningen mindst en gang i deres levetid.

nosebleed

Hvorfor bløder vi fra næsen så nemt?

Næseslimhinden indeholder mange blodkar, især i området omkring Kiesselbach plexusMeget vaskulariseret område placeret på næsens forreste del placeret på hver side af næseseptumet, ca. 1 cm fra indgangen til næsen. Denne vaskularisering er nødvendig for at give slimhinden mulighed for at udføre sine funktioner (varme, fugte og filtrere luften), men det svækker også slimhinden. Enhver aggression mod næseslimhinden vil forårsage risikoen for brud på blodkarrene og følgelig føre til næseblødning. Ridser, nysen, blæser næsen for meget og tør luft er eksempler på disse aggressioner.

En næseblod kan være imponerende, især for børn. I de fleste tilfælde kan det imidlertid let behandles og kræver ikke lægehjælp.

Sådan stopper du en næseblod: Stop Hémo® vat.

I visse tilfælde (såsom vedvarende, rigelig eller tilbagevendende blødning) kræves der lægehjælp.

Blødningsforstyrrelser

Når et blodkar er beskadiget, er kroppens mission at reparere bruddet. Sekvensen af begivenheder, der deltager i standsning af blødningen, er kendt som "hæmostaseFysiologisk proces, der fører til dannelse af blodproppe". Nogle mennesker lider af hæmostaseforstyrrelser, som manifesterer sig gennem hyppige og vanskeligheder med at håndtere blødninger.
Vi skelner mellem to typer blødningsforstyrrelser:

acquired-bleeding-disorders

Erhvervet hæmoragiske lidelser

Personer, der tager blodpladeaggregeringEn del af hændelsessekvensen, der fører til dannelse af en trombe (blodprop)shæmmereLægemidler designet til at forhindre blodplader i at klæbe til hinanden og derfor til at forhindre dannelse af blodpropperSamlet antal forskellige blodlegemer - blodplader, røde blodlegemer, hvide blodlegemer - bundet sammen af et protein kaldet fibrin. Den ældste af disse lægemidler er aspirin. De ordineres til visse hjerte-kar-sygdomme,
antikoagulerendeLægemidler, der forhindrer eller forsinker dannelsen af ​​blodpropperSamlet antal forskellige blodlegemer - blodplader, røde blodlegemer, hvide blodlegemer - bundet sammen af et protein kaldet fibrin behandlinger, VKAK-vitamin-antagonister: orale antikoagulantia, der forhindrer eller forsinker dannelsen af ​​blodpropperSamlet antal forskellige blodlegemer - blodplader, røde blodlegemer, hvide blodlegemer - bundet sammen af et protein kaldet fibrin osv.

congenital-bleeding-disorders

Medfødte blødningsforstyrrelser

Mennesker, der lider af hæmofiliArvelig sygdom karakteriseret ved forsinket blodpropperSamlet antal forskellige blodlegemer - blodplader, røde blodlegemer, hvide blodlegemer - bundet sammen af et protein kaldet fibrin forårsaget af fravær af visse koagulationsfaktorerStoffer, der er involveret i blodkoagulationsmekanismen, dvs. i blodets størkningsproces (koageldannelse),
Von Willebrands sygdomArvelig blødende sygdom forårsaget af en mangel på Von Willebrand-faktor, som er et af nøgleproteinerne til blodpladeaggregeringEn del af hændelsessekvensen, der fører til dannelse af en trombe (blodprop) og koagulation,arvelig blødende telangiectasiaArvelig sygdom, der påvirker blodkar og især resulterer i tilbagevendende blødning (Osler-Weber-Rendu) osv.

Tip

Stop Hémo® er effektiv hos mennesker med blødningsforstyrrelser. Når det kommer i kontakt med blodet, frigiver Stop Hémo® sine calciumioner direkte i såret eller i brud på blodkaret, der er ansvarlig for næseblødning. De frigivne calciumioner styrker fysiologisk hæmostaseFysiologisk proces, der fører til dannelse af blodproppe, fremskynder blodpladeaggregeringEn del af hændelsessekvensen, der fører til dannelse af en trombe (blodprop) og virker på koagulationsfaktorerStoffer, der er involveret i blodkoagulationsmekanismen, dvs. i blodets størkningsproces (koageldannelse). Dette stopper blødningen hurtigt.